Makelaars

Verkopen van een huis” en nu ?

Je wilt je woning verkopen maar je hebt geen idee hoe het moet en hoe je het kunt aan pakken. Daarom hebben wij een uitleg met hoe je het kunt doen.

Voor het verkopen van een woning, kun je hulp vragen bij makelaars, die helpen jou om je huis te verkopen. Maar welke makelaar moet je nou kiezen en welke is het beste om te kiezen ? Hiervoor hebben wij wat informatie voor je die je kunt gebruiken om je woning te verkopen.

Je moet er wel rekening mee houden dat er verschillende makelaars zijn namelijk: Traditionele, internet en verhuurmakelaars.

De traditionele makelaar

De traditionele makelaar maakt foto’s van de woning, schrijft over de woning en heeft contacten die geïnteresseerd zijn in het kopen van de woning.

De internetmakelaar

Een internetmakelaar doe je eigenlijk zelf, je leidt namelijk de kopers rond, je maakt zelf de foto’s van de woning en schrijft over de woning. De internetmakelaar die zorgt dan voor onderhandelingsgesprekken en zorgt voor de contacten die geïnteresseerd zijn in het kopen van de woning.

De verhuurmakelaar

De verhuurmakelaar zorgt ervoor dat hij foto’s van de woning maakt, beschrijving over de woning schrijft en zorgt voor contacten die gedesinteresseerd zijn in de woning, eigenlijk doet hij hetzelfde als de traditionele makelaar, alleen dan verhuurd hij de huizen aan kopers die geïnteresseerd zijn in het huren van de woning.

Wat kan een makelaar kosten ?

Een makelaar rekent gemiddeld een percentage van de verkoopprijs. Dat kan zo’n 1.5% zijn plus de btw inbegrepen.

Stel dat je een woning hebt verkocht voor € 300.000 dan kan de makelaar € 500 opstartgeld vragen en dan kan alles in totaal €6050 kosten.  Ook kun je bijvoorbeeld €100 meer betalen bij elke €1000 winst dat hij voor je maakt.