Zijn zonnepanelen handig om te plaatsen op een kantoorpand?

Geplaatst door

Als bedrijf is het tegenwoordig erg belangrijk dat je begint om duurzaam te werk te gaan. In nederland zijn er al veel bedrijven en huizen die gebruik maken van zonnepanelen. Jaarlijks worden er ongeveer 10 miljoen zonnepanelen op woningen of panden gelegd en dit is ook allemaal met een goede reden. Er zitten namelijk erg vele voordelen vast aan zonnepanelen en dit is de ook handig om te gebruiken. Maar waarom is het zo belangrijk voor bedrijven om zonnepanelen te gaan plaatsen en wat zijn de voordelen hiervan? Het is belangrijk om dit te weten waarom zonnepanelen zo nuttig zijn voor een onderneming zodat je dit zelf ook kan gaan gebruiken. In dit artikel wordt hier meer informatie over verteld.


Energiecertificaten

Vanaf 2023 moet iedere bedrijfspand een energielabel C hebben en als een kantoorpand dit niet heeft, mag het pand niet meer worden gebruikt. In 2030 is dit een ander geval en moet je pand minimaal een energielabel A hebben. Deze regels zijn nodig omdat het kabinet een afspraak heeft gemaakt om alle gebouwen in 2050 energieneutraal moeten zijn. De waarde van je pand stijgt ook, dit doe je dan ook met zonnepanelen. Dit laat ook zien dat je als bedrijf duurzaam bezig bent, dan is dit vaak voor klanten belangrijk. Klanten en ook mensen vinden het tegenwoordig erg belangrijk dat bedrijven duurzaam bezig zijn. Fossiele brandstoffen worden niet moe en stoten veel koolstofdioxide uit, dit is natuurlijk slecht voor het klimaat. Met zonnepanelen heb je hier helemaal geen last van, want zonne-energie kan niet moe worden. De zonnepanelen stoten geen CO2 uit en dat is goed voor het milieu.

Het voordeel: geld besparen

 Een andere reden waarom veel bedrijven zonnepanelen gaan aanschaffen is dat ze hier financieel voordeel uit kunnen gaan halen. Naast dat ze dan duurzaam bezig zijn kunnen zo ook een besparing voor de energierekening krijgen. De zonnepanelen zijn binnen 6 jaar terug betaald en dan kan je daarna gratis energie opwekken. Stroom uit zonnepanelen is goedkoper dan stroom van de leverancier. Je gaat na de 6 jaar 600 euro per jaar ongeveer winst maken en dit is een hoog rendement zonnepanelen. Dit maakt je minder afhankelijk van je energieleverancier en je hoeft niet meer rekening te houden met verhogende diensten.

Je hebt dus veel voordelen aan zonnepanelen en kan hier op een lange termijn veel geld mee gaan besparen. Dit geld kan je weer gebruiken voor iets anders gaan gebruiken.